`

Duurzame shop tips

Fijne producten vinden, die zo natuurlijk en goed mogelijk gemaakt zijn, en ook nog redelijk betaalbaar, valt niet altijd mee. In deze post wat tips!

Hoe we ons geld uitgeven en aan welk bedrijf is in mijn ogen een van de belangrijkste manieren om de wereld een stukje duurzamer te maken. Ik probeer dan ook zelf zo bewust mogelijk te consumeren. Dat houdt voor mij in dat ik bekijk of ik iets wat ik wil ook wel echt nodig heb, en dan moeite doe om het product te vinden wat op de best mogelijke manier is gemaakt en zo lang mogelijk mee gaat. Als het even kan, moet het ook nog een beetje betaalbaar zijn – want uiteindelijk wil ik ook een beetje bewust met mijn financiën omgaan! Bewust kiezen voor goede producten van eerlijke makers dus. Bio-groente

Beter BioToen we gingen verhuizen naar een andere wijk was er even een probleempje, want de groentewinkel in de buurt had geen Odin bio-groente pakket. Ik moest ervoor naar een andere wijk, of zelfs het centrum in. En hoewel ik gezonde, milieu-vriendelijke voeding erg belangrijk vind, vond ik dat toch iets te ingewikkeld.
 

Gelukkig bestaan er steeds meer initiatieven die de gezonde, lokale/biologische groentes gewoon bij je thuis komen afgeven. Ik ben zelf heeel erg blij met het bestaan van BeterBio hier in Utrecht en in Groningen. Een complete online supermarkt waar je allerlei lekkers kunt bestellen, van bio-vlees tot vegetarische producten, van sausjes tot wijn, van sapjes tot kruiden. En het beste is: het wordt iedere zaterdag gratis thuis bezorgd.


De Beebox  en de Streekbox zijn ook thuisbezorgservices van een doos met lekkere ingrediënten. Niet alles is biologisch, wel lokaal geproduceerd.Puur natuur

Kitty's jamIk ben ook dol op dingetjes die nog puur-natuur zijn, dus zonder allerlei chemische toegevoegde zaken, en zoveel mogelijk ambachtelijk gemaakt. Een tijdje geleden ontdekte ik de Kruiderie, een online winkel met natuurproducten en cosmetische grondstoffen. Op de site ook allerlei recepten, om zelf natuurlijke cosmetica te maken.
 


Afgelopen zondag kwam ik Kitty's Jam tegen op de maandelijkse streekmarkt in Utrecht. Kitty maakt sinds 2010 zelf jam, zonder toegevoegde suikers. Verder geeft ze iedere maand een workshop jam maken, en heeft ze zelfs een boekje geschreven over jam maken. De appel-kaneel-honing jam die ik bij haar kocht smaakt in ieder geval heerlijk! Ook bij Zoet, zuur en hartig kun je allerlei heerlijke fruit-jams en chutneys krijgen.
Meer shop-tips

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe initiatieven en winkeltjes die mooie, duurzame en redelijk geprijsde producten verkopen. Als jij nog leuke tips hebt, laat het me weten!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »