`

Eco fashion is hot!

Eco fashion is hot!

Een duurzame lifestyle betekent bewuste keuzes maken, ook voor kleding. Eco fashion krijgt gelukkig steeds meer aandacht!

Een duurzame lifestyle, dat is niet meer enkel groene energie, vegetarisch eten en minder lang douchen. Ook een verantwoorde kledingkeuze mag niet meer in het rijtje ontbreken. Tweedehands kleding was er natuurlijk al. Maar anno 2013 is vintage kleding super-trendy! En waar we een paar jaar geleden pas voor het eerst hoorden van biologische katoen, ligt het nu bij de grotere kleding retailers in de schappen.
 

Ook grote mode events besteden aandacht aan duurzaamheid. Zoals de Amsterdam Fashion week, waar een speciale wedstrijd werd georganiseerd: The green fashion competition. Ondernemers in de mode werden uitgedaagd om 3 outfits te ontwerpen én een business plan te schrijven waarin uit werd gelegd hoe hun bedrijf bijdraagt aan het behoud van biodiversiteit. Ook tijdens de Modefabriek is er nu al een tijdje een apart event om de 'forward fashion' onder de aandacht te brengen. Afgelopen winter was er in een afgelegen hoek in de RAI, tussen honderden conventionele kleding labels, het verfrissende MINT. Zo'n 15, veelal kleine, merken lieten hier hun wintercollectie 2013 zien, geproduceerd met respect voor mens en natuur.Cynici dachten dat duurzaamheid een trend zou zijn en wel weer over zou waaien. Niets is minder waar gebleken! Duurzaamheid komt terug als criteria bij allerlei keuzes die wij als consument maken. Consumenten hebben de macht om producenten te bewegen verantwoorder te produceren. In de supermarkt kun je kiezen voor de bio-wortel, op de weg voor de hybride auto en in je huis voor een dak met zonne-collectoren. Mensen vinden het belangrijk dat het product wat ze aanschaffen zowel voor henzelf, als voor de wereld van goede kwaliteit is. Gelukkig is de keus voor duurzame kleren aan je lijf ook steeds makkelijker te maken. Nu nog misschien alleen als je er wat beter naar zoekt. Maar een duurzame kledingkeuze is zeker een blijvertje in de levens van bewuste consumenten!

Lees meer over duurzame kleren

Reacties

  1. vincent vincent

    te gek artikel, en zoo juist!! way to go, mevr. bakker! suxes met deze prachtige kledinglijn.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »