`

Kleding van soja stof

Kleding van soja stof

Bij Green Lily vinden we het belangrijk om te blijven zoeken naar de meest duurzame alternatieven voor kledingtextiel. En deze lente zetten we iets heel nieuws neer in de shop: kleding van soja stof.

Soja textiel wordt gemaakt van de afvalresten van de soja voedselproductie. De omhulsels van de soja bonen waar bijvoorbeeld tofu van is gemaakt, worden verzameld en tot textiel gemaakt. Dit is ecologisch duurzaam, want soja planten zijn een hernieuwbare grondstof. Bovendien is soja biologisch afbreekbaar. En omdat soja zo makkelijk verf opneemt, wordt er ook veel minder verf gebruikt om de stoffen te kleuren.
 

Soja kleding heeft erg luxueuze eigenschappen: het voelt erg zacht en valt mooi om het lichaam. Het wordt wel eens plantaardige cashmere genoemd, maar is gelukkig makkelijker schoon te houden. Kleding van soja was je op koude temperaturen, zonder wasverzachter, en leg je neer om te drogen.


Zelf benieuwd naar hoe het voelt? Hou de webshop in de gaten, we zijn druk bezig met de fotografie van de lente-collectie, en hopen zeer spoedig nieuwe items, waaronder een vestje van soja, te plaatsen!  


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »