`
duurzaamheid

15 duurzame wastips voor kleding

15 duurzame wastips voor kleding Wist je dat tijdens het gebruik van kleding de meeste milieu-vervuiling plaats vindt? Dus niet tijdens het winnen van de grondstof, of de productie van het textiel. Maar als jij, als consument, de kleding gebruikt, wordt er het meest verspild en vervuild. Tot 82 procent van het energieverbruik, 66 procent van het afval, meer dan de helft van de emissies en grote hoeveelheden watervervuiling komen vrij tijdens het wassen en drogen van kleding. Dat zijn behoorlijke cijfers!

Bij Green Lily adviseren we onze klanten al om zo min mogelijk te wassen. Dan blijft de kleding langer mooi, en bespaar je water, energie en wasmiddel. Maar er is natuurlijk nog veel meer wat je kunt doen. We zetten wat duurzaam was-advies voor je op een rijtje!

Waar komt een shirt vandaan?

Waar komt een shirt vandaan? Er moet heel wat gebeuren om van katoen een shirt te maken. Je shirt is waarschijnlijk de hele planeet over geweest voordat het bij jou in de kast terecht kwam. Er zit dus nog een hele wereld achter je shirt!

Dure merken helemaal niet duurzaam

Dure merken helemaal niet duurzaam Je zou denken dat populaire merken die hoge prijzen vragen voor hun kleding, ook wel zorgen dat hun kleding kwalitatief goed gemaakt wordt. Dat ze duurzame energie gebruiken, goede lonen betalen aan de makers van de kleding, en stoffen gebruiken van organisch geteelde gewassen. Niets is minder waar! Rankabrand deed duurzaamheidsonderzoek naar premium merken, en bekeek hoe deze labels omgaan met het klimaat, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Het bleek dat juist de duurdere merken veel minder goed scoren als het gaat om duurzaamheid.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »