`
kledingindustrie

Waar komt een shirt vandaan?

Waar komt een shirt vandaan? Er moet heel wat gebeuren om van katoen een shirt te maken. Je shirt is waarschijnlijk de hele planeet over geweest voordat het bij jou in de kast terecht kwam. Er zit dus nog een hele wereld achter je shirt!

Dure merken helemaal niet duurzaam

Dure merken helemaal niet duurzaam Je zou denken dat populaire merken die hoge prijzen vragen voor hun kleding, ook wel zorgen dat hun kleding kwalitatief goed gemaakt wordt. Dat ze duurzame energie gebruiken, goede lonen betalen aan de makers van de kleding, en stoffen gebruiken van organisch geteelde gewassen. Niets is minder waar! Rankabrand deed duurzaamheidsonderzoek naar premium merken, en bekeek hoe deze labels omgaan met het klimaat, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Het bleek dat juist de duurdere merken veel minder goed scoren als het gaat om duurzaamheid.

Rana Plaza Bangladesh

Een sprekend voorbeeld van de wantoestanden in de kledingindustrie is het instorten van Rana Plaza in Bangladesh. Moeten internationale merken meer doen aan goede werkomstandigheden voor werknemers in ontwikkelingslanden?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »