Info

Wat zijn duurzame kleren?

Naast duurzame energie en biologische groentes, kan ook de kledingsindustrie wel wat duurzamer. Er zijn grondstoffen, zoals hennep en tencel, die veel minder landbouwgrond gebruiken en minder water en pesticiden nodig hebben dan katoen. Bovendien heeft kleding van deze materialen veel voordelen!


Lees meerWat is er mis met katoen?

Katoenteelt is enorm vervuilend, gebruikt veel land en water, en tijdens de productie moeten er veel chemische hulpmiddelen gebruikt worden.


Lees meer


Bio-katoen is toch beter?

Bij de teelt van bio-katoen worden veel minder pesticiden gebruikt. Maar om van katoen kleding te maken is nog steeds veel water, energie en chemische hulpmiddelen nodig.


Lees meerHennep...dat is toch wiet?

De hennep die gebruikt wordt voor textiel bevat vrijwel geen THC, en je kunt het dan ook niet roken om stoned te worden. Je kunt er wel heel stevige stof van maken!


Lees meer

Hennep kleding

HempAge_hennep_kledingHennep is een betere grondstof voor textiel dan katoen. Kleding van hennep heeft daarbij ook nog eens erg goede eigenschappen voor de drager!


Lees meer

 


Tencel kleding

Komodo_tencel_kleding

Lyocell, beter bekend onder de merknaam tencel, wordt gemaakt van houtpulp. Het oplosmiddel wat daarbij gebruikt wordt, wordt voor 98% gerecycled. Je zou tencel dus de milieu-vriendelijke viscose kunnen noemen!


Lees meerWollen kleding

Wollen kleding gaat jaren mee, en is daarom erg duurzaam. Helaas komt de meeste wol van bedrijven waar men niet zo vriendelijk is voor de schapen. 

Lees meer 
Soja kleding

Kleding kan ook gemaakt worden van de overblijfselen van soja bonen, nadat daar voedsel van is gemaakt. 

Lees meer Hoe schoon zijn synthetische stoffen?

Olie platformSynthetische stoffen worden over het algemeen gemaakt van olie; en dat raakt een keer op. Bovendien dragen synthetische stoffen lang niet zo prettig als meer natuurlijke stoffen.


Lees meer


En de duurzaamheid van zijde, kasjmier en linnen?

De productie van zijde, kasjmier en linnen kan ook milieu- en diervriendelijker. Kleding van deze materialen is misschien wat duurder, maar vaak wel kwalitatief beter, en het gaat langer mee.


Lees meer


Kleding van bamboe

bamboeTextiel kan ook gemaakt worden van bamboe vezels.  Bamboe textiel kan (nog) niet milieu-vriendelijk gemaakt worden, in tegenstelling tot wat veel mensen denken!


Lees meer

Hoe zit het met hergebruik en recyclen?

RecycleDe meeste textiel kan hergebruikt worden om er, samen met nieuwe vezels, nieuwe stof van te maken.


Lees meer
Nieuw: stof van brandnetel, zeewier, algen, suiker en melk!

BoomschorsEr wordt veel onderzoek gedaan naar nog duurzamere materialen en processen om textiel te maken.


Lees meer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »