Info

Wij beëindigen de webshop!

Na veel wikken en wegen is het besluit gevallen: ik stop met de webshop. De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan werken als consultant op het gebied van duurzame kleding. Daarbij probeer ik de hele sector wat duurzamer te maken en Nederlandse bedrijven te stimuleren een andere bedrijfs-aanpak te volgen; meer impact = meer duurzaamheid!

Ik heb met veel plezier de webshop gedraaid, en heb er veel van opgestoken, maar het voelt steeds minder goed om met de grote jongens om de tafel te zitten terwijl ik eigenlijk een soort 'mini-concurrent'  ben. Ook mijn zus, die de afgelopen maanden de voorraad beheerde en de orders verzond, is begonnen met nieuwe uitdagingen. Er blijft dus simpelweg te weinig tijd over om dit initiatief goed te draaien en onze klanten de service te geven die ze gewend zijn. 

 

De komende weken kun je nog bestellen via Green Lily, maar we zullen snel offline gaan. We zijn nog op zoek naar een koper van de overgebleven voorraad en de URL duurzamekleren.nl. Heb je vragen, zorgen of opmerkingen? Benader ons dan via greenlilywebshop@gmail.com.

 

Bedankt voor je interesse in duurzame kleding en de webwinkel Green Lily. We hopen dat je mooie, verantwoord geproduceerde producten bij goede, duurzame merken en winkels zult blijven kopen. Jouw gedrag en consumptie-keuzes maken het verschil!!! 

 

 

Wat zijn duurzame kleren?

Naast duurzame energie en biologische groentes, kan ook de kledingsindustrie wel wat duurzamer. Er zijn grondstoffen, zoals hennep en tencel, die veel minder landbouwgrond gebruiken en minder water en pesticiden nodig hebben dan katoen. Bovendien heeft kleding van deze materialen veel voordelen!

 

Lees meer

 

 

 

 

Wat is er mis met katoen?

Katoenteelt is enorm vervuilend, gebruikt veel land en water, en tijdens de productie moeten er veel chemische hulpmiddelen gebruikt worden.

 

Lees meer

 

 


Bio-katoen is toch beter?

Bij de teelt van bio-katoen worden veel minder pesticiden gebruikt. Maar om van katoen kleding te maken is nog steeds veel water, energie en chemische hulpmiddelen nodig.

 

Lees meerHennep...dat is toch wiet?

De hennep die gebruikt wordt voor textiel bevat vrijwel geen THC, en je kunt het dan ook niet roken om stoned te worden. Je kunt er wel heel stevige stof van maken!

 

Lees meer

Hennep kleding

HempAge_hennep_kledingHennep is een betere grondstof voor textiel dan katoen. Kleding van hennep heeft daarbij ook nog eens erg goede eigenschappen voor de drager!

 

Lees meer

 

 

Tencel kleding

Komodo_tencel_kleding

Lyocell, beter bekend onder de merknaam tencel, wordt gemaakt van houtpulp. Het oplosmiddel wat daarbij gebruikt wordt, wordt voor 98% gerecycled. Je zou tencel dus de milieu-vriendelijke viscose kunnen noemen!

 

Lees meerWollen kleding

Wollen kleding gaat jaren mee, en is daarom erg duurzaam. Helaas komt de meeste wol van bedrijven waar men niet zo vriendelijk is voor de schapen. 

 

Lees meer 
Soja kleding

Kleding kan ook gemaakt worden van de overblijfselen van soja bonen, nadat daar voedsel van is gemaakt. 

 

Lees meer 

 

 

Hoe schoon zijn synthetische stoffen?

Olie platformSynthetische stoffen worden over het algemeen gemaakt van olie; en dat raakt een keer op. Bovendien dragen synthetische stoffen lang niet zo prettig als meer natuurlijke stoffen.

 

Lees meer

 

 

En de duurzaamheid van zijde, kasjmier en linnen?

De productie van zijde, kasjmier en linnen kan ook milieu- en diervriendelijker. Kleding van deze materialen is misschien wat duurder, maar vaak wel kwalitatief beter, en het gaat langer mee.

 

Lees meer

 


Kleding van bamboe

bamboeTextiel kan ook gemaakt worden van bamboe vezels.  Bamboe textiel kan (nog) niet milieu-vriendelijk gemaakt worden, in tegenstelling tot wat veel mensen denken!

 

Lees meer

 

Hoe zit het met hergebruik en recyclen?

RecycleDe meeste textiel kan hergebruikt worden om er, samen met nieuwe vezels, nieuwe stof van te maken.

 

Lees meer

 
Nieuw: stof van brandnetel, zeewier, algen, suiker en melk!

BoomschorsEr wordt veel onderzoek gedaan naar nog duurzamere materialen en processen om textiel te maken.

 

Lees meer

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »