Bio-katoen is toch beter?

Bio-katoen is toch beter?

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder chemische middelen en pesticiden. In plaats van alleen katoen te verbouwen, wisselen boeren de teelt af, waardoor de bodem gezond blijft en ziektes en onkruid minder kans krijgen. Bodembedekking zorgt ervoor dat er minder water verdampt en dus minder water nodig is. Doordat de bodem rijker blijft, is er ook weer minder water nodig.

Voor de boeren die de katoen verbouwen is bio-katoen gezonder; zij worden minder bloot gesteld aan chemicaliën. Voor fair trade gecertificeerde katoen krijgen de boeren een gegarandeerde prijs.


De uiteindelijke katoenen kleding bevat ook minder resten van de chemicaliën. Een t-shirt van biologisch katoen is ongeveer 90% minder toxisch dan een t-shirt van conventioneel katoen!

Maar ook al worden er tijdens de teelt van biologische katoen minder chemische middelen gebruikt, voor het kleuren en afwerken van de stof worden nog steeds veel toxische middelen gebruikt. Bovendien is er nog steeds erg veel ruimte, water en energie nodig om bio-katoen te laten groeien en er stof van te maken. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »