Een nieuwe bril kopen is een duur, maar noodzakelijk ding om te doen. Iemand moet immers goed kunnen zien! Een tripje langs de opticien kan zo een dag en honderden euro’s kosten, alleen maar om scherp zicht te hebben. Dit kan toch makkelijker? Ja, dat kan het zeker. En daarom introduceren wij hier Charlie Temple.

Charlie Temple

Charlie Temple is een online bedrijf wat brillen verkoopt. Er zijn geen fysieke winkels van te vinden. Op de website zijn allerlei monturen te vinden. Door te klikken op een paar simpele knoppen en wat gegevens in te vullen, is er in een mum van tijd een nieuwe bril op de stoep. Een bril van kwaliteit, met de gewenste sterkte en eentje die niet een rib uit het lijf kost.

Omdat Charlie Temple geen fysieke winkels heeft, is de prijs per bril online een stuk lager dan bij de opticien of in een brillenwinkel. Daarnaast is de tijd heel fijn. In een opticien is er een soort druk om zo snel mogelijk een bril uit te kiezen en de winkel uit te gaan. Er zullen veel mensen zijn die om deze reden een bril hebben gekozen en betaald die zij eigenlijk toch niet meer helemaal mooi vinden wanneer zij thuis zijn. Terugbrengen is veel werk en in sommige gevallen niet eens mogelijk. Bij Charlie Temple kan er een nachtje of twee, drie, vier over geslapen worden. Zij geven zelfs 100 dagen bedenktijd, genoeg tijd voor iemand om te wennen aan een nieuwe bril en om te beslissen of deze goed past. Andere voordelen van Charlie Temple houden in de snelle service, voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis, en gratis persoonlijk advies door een medewerker. Die kan even meedenken, net zoals medewerkers in fysieke brillenwinkels.

Passen

Brillen passen kan door middel van een virtuele paskamer, maar het is ook mogelijk om vier brillen thuis te laten bezorgen. Zeven dagen lang kunnen deze thuis gepast worden, om te beslissen welke het leukst staat en het lekkerst zit. Voor iedereen die het liefst nú een bril bestelt, is er een virtuele paskamer bedacht. Via augmented reality wordt er een scherm getoond met jouw gezicht en de bril naar keuze. Zo is te zien of de bril een goede keuze is, al is het niet net zo duidelijk als de echte bril opzetten natuurlijk.

De juiste bril

Iets wat Charlie Temple niet doet, is ogen opmeten. Dit hoort nog steeds bij de opticien gedaan te worden. De opticien geeft dan een recept mee met allerlei informatie erop. Op de Charlie Temple website staat hier meer uitleg over, zodat iedereen de basics kan begrijpen en in kan zetten.

In het kort

Dus, wat moet er nu precies gedaan worden? De eerst stap is om een montuur de kiezen. Rond, vierkant, groot, klein? Voor dames, mannen, uniseks of kinderbrillen? Daarna gaat het om type bril, dus voor dichtbij of veraf, een multifocale bril of een bril zonder sterkte. De derde stap is om de juiste sterkte in te vullen. De laatste stappen draaien om glastype en glasopties. Sommige mensen willen glazen met een computerfilter of kijken naar een zonnebril. Dan is het een paar dagen wachten en is de bril in huis! Zo makkelijk is het.