Wil jij ook een mooi, strak lichaam? Of ben je misschien al aardig op weg en wil je weten of je wel de juiste voedingstoffen binnenkrijgt? Eiwitten zijn onmisbaar voor iedere sporter. Ongeacht of je nu wilt afvallen, gainen of droog trainen; eiwitten of lactosevrij eiwitpoeder zijn heel belangrijk. In dit artikel lees je alles over pure whey protein; wat het is, wat het doet en wat de voordelen ervan zijn. Daarnaast geven we je wat tips voor het kiezen van de juiste whey eiwit en lekkere smaken.

Wat is whey protein?

Whey protein is een complete eiwitsoort die rijk is aan aminozuren. Het wordt gemaakt van melk en is daarom lactosevrij. Whey protein kun je in twee verschillende soorten krijgen; whey concentrate of whey isolate. Whey concentrate bevat ongeveer 80% proteïne en 20% lactose en andere stoffen. Whey isolate bevat 90-95% proteïne en 0-0,02% lactose.

Whey protein is een eiwitpoeder dat je kunt toevoegen aan shakes, smoothies of andere recepten. Het kan helpen bij het opbouwen van spieren, maar whey proteïne alleen zal niet voor spiergroei zorgen. Eiwitten dragen wel bij aan de groei en het herstel van de spieren na een intensieve training. Whey proteïne helpt je ook om gewicht te verliezen omdat het je eetlust remt en je verzadigd houdt.

De voordelen van whey proteïne zijn dus dat het helpt bij het opbouwen en herstellen van spieren, je eetlust remt en verzadigd houdt. Daarnaast is whey proteïne lactosevrij en rijk aan aminozuren.

Verschillende smaken

Als je gaat kijken naar de verschillende smaken van whey eiwit dan zul je merken dat er heel veel keuze is; aardbei, chocolade, cookies & cream, vanilla etc. De meeste mensen vinden de natuurlijke smaak van whey eiwit niet heel lekker, maar gelukkig zijn er genoeg andere smaken om uit te kiezen.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst van het whey eiwit goed door te nemen voordat je iets koopt. Let erop dat er weinig of geen toegevoegde suikers in zitten en kies voor een natuurlijk product. Whey protein concentrate of whey protein isolate is ook aan te raden omdat dit purer is dan andere soorten whey eiwit.

Als je dus op zoek bent naar een lekker en gezond proteïnerijk dieet, dan is whey protein zeker iets voor jou! Kies de smaak die jij het lekkerste vindt en let goed op de ingrediëntenlijst. Whey proteïne alleen is niet genoeg om spiermassa op te bouwen, maar in combinatie met een intensieve training kan het wel helpen bij het groeiproces van de spieren.