Ga je er een weekend op uit met je partner, vrienden, familie en/of collega’s, maar heb je geen eigen auto tot je beschikking? Dan is het huren van een auto voor jou de oplossing. Het nadeel hiervan is echter dat veel verhuurmaatschappijen enorm hoge prijzen hanteren voor het huren van een auto, om nog maar niet te spreken over de hoge borg die je vaak moet betalen. Door deze hoge kosten wordt het huren van een auto een drempel voor dat leuke weekendje weg, maar dat hoeft gelukkig niet! Wil je weten wat jij kunt doen om zoveel mogelijk geld te besparen bij het huren van een auto? Lees dan snel verder voor de beste bespaartips bij het huren van een auto.

 

Plan het ophaal- en inlevermoment slim in

Ga je een auto huren? Let dan goed op de tarieven van de aanbieder. Veel verhuurmaatschappijen werken namelijk met tarieven voor een dag, waarbij het ene uurtje dat je de auto langer huurt ervoor kan zorgen dat je een huurtarief voor een gehele dag extra moet betalen. Ga je een auto huren lang weekend? Zorg er dan voor dat je slim plant en het ophaal- en inlevermoment zo inboekt dat je niet teveel betaalt. 

Huur goedkoop een deelauto bij jou in de buurt

Echt goedkoop een auto huren doe je niet bij een verhuurmaatschappij, dit regel je namelijk gewoon zonder tussenkomst van derden zelf gemakkelijk online voor tot wel de helft van het geld. Het huren van een deelauto is niet alleen goedkoop, maar is vaak ook op praktisch vlak een stuk gemakkelijker. Deelauto’s staan namelijk op verschillende handige plaatsen verspreid in woonwijken en op plekken waar veel mensen vervoer nodig hebben, zoals bij een centraal station. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een deelauto Nijmegen? Dan vind je deelauto’s in het centrum van de stad, maar ook in Nijmegen-Midden, Nijmegen Nieuw-West, Nijmegen Noord en natuurlijk bij het Centraal Station en station Nijmegen Lent. 

Lever de huurauto met een volle tank weer in

Huur je een auto bij een verhuurbedrijf? Zorg er dan altijd voor dat je de auto met een volle tank weer inlevert. Wist je dat verhuurbedrijven die met een full/empty policy werken, waarbij je de auto met een volle tank meekrijgt en leeg weer inlevert veel extra kosten berekenen voor het weer voltanken van de auto? Hierdoor betaal je dus onnodig veel geld. Voorkom dit door de auto zelf weer vol te tanken, voordat je de auto weer terugbrengt naar de verhuurder.